11 Septembrie negru…o finală care nu se va mai juca !

La exact 14 ani de la tragicele atentate teroriste de la 11 septembrie 2001 în acelaşi New-York cosmopolit au avut loc 2 meciuri de tenis teribile prin desfăşurarea şi mai ales rezultatele finale. Primele 2 jucătoare ale lumii au disputat semifinalele de la US Open, ultimul turneu de Grand Slem şi au ratat ambele accederea în finala competiţiei.

Au ratat întâlnirea cu istoria, cu doborârea a 2 recorduri care datează de mulţi ani, unul chiar din 1988. Mai întâi, marea noastră jucătoare, Simona Halep a pierdut în 2 seturi, 6-1, 6-3 cedând sub marea povară a presiunii de a merge în finală în faţa italiencei Flavia Pennetta deşi începuse bine meciul. Bomba a venit însă în a doua semifinală în care se întâlneau nr. 1 mondial Serena Williams cu o altă jucătoare din Italia, Roberta Vinci. Aici presiunea de a merge în marea finală, finala finalelor pentru Serena şi-a spus din nou cuvântul şi ca urmare a pierdut în 3 seturi în mod lamentabil, scor 6-2, 4-6, 4-6. Pentru Serena finala era întâlnirea cu istoria, cu doborârea celor 2 recorduri, adică cele mai multe turnee de Grand Slem câştigate (23) şi câştigarea însuşi a Marelui Slem, adică a celor mai mari 4 turnee de tenis pe supafeţe diferite şi în anotimpuri diferite într-un singur sezon competiţional (2015). Din păcate pentru ea acest meci nu se va mai putea repeta la anul sau în anii următori decât dacă doboară doar câte unul din aceste 2 recorduri care îi aparţin încă marii jucătoare din Germania, Steffi Graf. Şi va fi din ce în ce mai greu pentru ea datorită vârstei şi uzurii.

A fost o zi magnifică pentru tenisul feminin italian, poate cea mai strălucitoare, ar fi fost prea frumos pentru Simona Halep să joace acest meci istoric pentru ea şi mai ales pentru Serena Williams. Ca să baţi primele 2 jucătoare ale lumii cu 2 veterane trecute de 33 de ani şi de nivel mediu, niciuna în top 25, care nu câştigaseră niciun Grand Slem în cariera lor nu e puţin lucru şi a constituit una din marile surprize din sport poate chiar din toate timpurile. Deci zi neagră pentru tenisul american, nu datorită culorii pielii Serenei Williams, care ar fi meritat din plin pentru toată cariera ei să doboare cele 2 recorduri chiar pe tărâm american şi în compania numărului 2 mondial, marea noastră Simona. Chiar Simona a declarat că va ţine cu Serena în finală. Când joci sub presiunea rezultatului, a aşteptării să câştigi semifinala şi apoi finala, rişti să faci greşeli, să nu te mai concentrezi pe jocul pe care trebuie să ţi-l faci, ci doar pe rezultat şi atunci poţi să clachezi uşor. Toată lumea şi-ar fi dorit o finală între primele 2 jucătoare ale lumii, o finală istorică, dar istoria a vrut altfel şi ar fi fost prea frumos !

P.S.: Nu ar fi crezut nimeni că până la sfârșitul anului vom avea și noi o finală românească la un mare turneu de tenis internațional. Și totuși acest lucru s-a întâmplat la Turneul Campionilor rezervat pentru bărbați în proba de dublu, acolo unde Horia Tecău a devenit numărul 1 mondial la dublu și a câștigat turneul împreună cu Jean Julian Rojer în fața perechii Florin Mergea-Bopanna. Este al doilea lider mondial după Ilie Năstase, primul lider mondial ATP. O așteptăm și pe Simona Halep să facă acest ultim pas. Mult succes Simona !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s