Arici pogonici nr. 09/1976

Primul număr din această revistă postat pe blogul meu apare în anul nașterii mele, în luna septembrie. Eu sunt născut în iulie în timpul Olimpiadei de la Montreal și chiar în zilele în care Nadia revoluționa gimnastica și atingea perfecțiunea sportivă. Poate de aceea am o afinitate pentru sport, tenis, gimnastică, handbal, tenis de masă și desigur fotbal. Voi scana și posta și almanahuri și reviste sportive.

Acest frumos număr din „Arici pogonici” îi aparține prietenului meu Daci din Deva, capitala gimnasticii românești, unde s-au născut atâtea și atâtea legende și succese în ultimii 40 de ani. Chiar au trecut 40 de ani de când Nadia Comăneci începea să rescrie istoria gimnasticii și să delimiteze două epoci, cea de dinainte de ea și cea care i-a urmat și în care România a deținut un rol de superputere în acest sport.

Revista „Arici pogonici” își începe apariția în anul 1957 și urmează revistei „Pogonici” care apare din 1949. „Arici pogonici” își încetează apariția în 1979 și este urmată de „Șoimii patriei” începând cu ianuarie 1980. Din păcate acest număr nu este complet pentru că lipsesc paginile 9 și 10.

01 02 03 04 05 06 07 08 11 12 13 14 15 16

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s